Een selectie van verschillende rollen vliesbehang op een tafel, klaar voor aankoop, illustrerend het proces van het kopen van vliesbehang.

Tips voor het Kopen van Vliesbehang: Zo Kies je

Vliesbehang is een populaire keuze geworden voor het decoreren van muren vanwege zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en gemakkelijke installatie.

Maar bij het kopen van vliesbehang zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt voor jouw project.

In deze blog delen we handige tips om je te helpen bij het kopen van vliesbehang, zodat je moeiteloos de perfecte wandbekleding kunt vinden voor jouw huis.

Heb je vliesbehang gekocht en wil je het laten aanbrengen? Vraag een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

1. Bepaal je Stijl en Voorkeuren

  • Overweeg welke stijl je wilt bereiken in de kamer waar je het vliesbehang gaat gebruiken. Ben je op zoek naar een subtiele textuur, een gedurfd patroon of een effen kleur?
  • Denk ook aan de kleurenschema’s en interieurontwerpen in de rest van je huis om ervoor te zorgen dat het gekozen vliesbehang goed past bij de algehele esthetiek.

Wanneer je nog oud glasvliesbehang op de muren hebt, dan kun je het op deze manier verwijderen.

2. Kies het Juiste Patroon en Textuur

  • Vliesbehang is verkrijgbaar in een breed scala aan patronen en texturen, van traditionele bloemmotieven tot moderne geometrische ontwerpen.
  • Denk na over het effect dat je wilt bereiken en kies een patroon en textuur die hierbij passen. Probeer indien mogelijk stalen of proefstukken te bekijken om een beter idee te krijgen van hoe het vliesbehang eruit zal zien op je muur.

3. Overweeg de Kwaliteit en Duurzaamheid

  • Controleer het gewicht en de dikte van het vliesbehang, omdat dit een indicatie kan zijn van de kwaliteit en duurzaamheid ervan.
  • Kies voor een merk of fabrikant met een goede reputatie en positieve recensies om ervoor te zorgen dat je een hoogwaardig product ontvangt dat lang meegaat.

Lees ook: Vliesbehang Behanger: Een professionele behanger inhuren

4. Bereken de Benodigde Hoeveelheid

  • Meet de oppervlakte van de muur nauwkeurig op voordat je vliesbehang koopt, zodat je de juiste hoeveelheid kunt bestellen. Houd rekening met extra voor snijverlies en eventuele patroonherhalingen.
  • Raadpleeg de verpakkingsinformatie van het vliesbehang om te bepalen hoeveel rollen je nodig hebt op basis van de afmetingen van de muur en het specifieke product.

Heb je advies nodig voor je woning? Laat dan een berekening maken door onze behanger.

5. Budgetplanning

  • Stel een budget op voor je vliesbehangproject en zoek naar opties die binnen dat budget passen. Houd rekening met eventuele extra kosten, zoals lijm en gereedschap, bij het bepalen van je totale uitgaven.

Wil je de kosten van een schilder weten? Kijk dan op https://www.watkosteenschilderperuur.com/

Wil je vliesbehang kopen met 10% kopen?

Met deze tips in gedachten ben je goed voorbereid om vliesbehang te kopen dat perfect past bij jouw stijl, behoeften en budget.

Neem de tijd om verschillende opties te onderzoeken en te vergelijken voordat je een definitieve beslissing neemt, zodat je kunt genieten van prachtig gedecoreerde muren in je huis.

Je kunt bij ons vliesbehang kopen en laten behangen met 10 procent korting!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven