Rol van vliesbehang naast een verfroller op een tafel, klaar voor installatie op de muur.

Wat is Vliesbehang: Een Complete Gids

Vliesbehang is een populaire keuze geworden voor wandafwerking vanwege zijn vele voordelen en veelzijdigheid.

Maar wat is vliesbehang precies en waarom zou je het moeten overwegen voor jouw volgende interieurproject?

In deze gids gaan we dieper in op wat vliesbehang is, de voordelen ervan en hoe je het kunt toepassen in jouw huis.

Wil je sterk vliesbehang laten aanbrengen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is Vliesbehang?

Vliesbehang is een type behang dat bestaat uit twee lagen: een onderlaag van papier of vlies en een bovenlaag van decoratief materiaal, zoals vinyl of papier.

Het verschil met traditioneel behang is dat vliesbehang van 200 gram geen weektijd nodig heeft en direct op de muur kan worden aangebracht met behulp van behanglijm.

Voordelen van Vliesbehang

  1. Eenvoudig aan te brengen: Omdat vliesbehang direct op de muur kan worden aangebracht, is het gemakkelijker en sneller te installeren dan traditioneel behang.
  2. Makkelijk te verwijderen: Bij het verwijderen van vliesbehang kan de bovenste laag worden afgetrokken, waardoor alleen de onderlaag op de muur achterblijft, wat het verwijderingsproces veel eenvoudiger maakt.
  3. Sterk en duurzaam: Vliesbehang is over het algemeen sterker en duurzamer dan traditioneel papieren behang, waardoor het beter bestand is tegen scheuren en slijtage. Een sterke variant voor oneffen muren is renovlies behang of 200 gram glasvezelbehang.
  4. Verberg kleine oneffenheden: Door de dikke structuur van vliesbehang kunnen kleine oneffenheden in de muur worden verborgen, waardoor een gladde en gelijkmatige afwerking ontstaat.
  5. Overschilderbaar: Sommige soorten vliesbehang kunnen worden overschilderd, waardoor je de vrijheid hebt om je muur in elke gewenste kleur te verven.

Toepassingen van Vliesbehang

Vliesbehang kan worden gebruikt in verschillende ruimtes in huis, waaronder de woonkamer, slaapkamer, keuken en zelfs de badkamer.

Het is geschikt voor zowel gladde als licht oneffen muren en kan worden gebruikt om verschillende interieurstijlen te creëren, van modern tot klassiek.

Lees ook: Vliesbehang Aanbrengen: Stap-voor-Stap Handleiding

Handige uitleg over vliesbehang

Vliesbehang is een veelzijdige en praktische optie voor wandafwerking, met tal van voordelen ten opzichte van traditioneel behang.

Of je nu op zoek bent naar gemakkelijke installatie, eenvoudige verwijdering of duurzaamheid, vliesbehang biedt een aantrekkelijke oplossing voor jouw interieurbehoeften.

Overweeg vliesbehang voor je volgende project en geniet van de vele voordelen die het te bieden heeft. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor de beste prijs.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven