Persoon brengt vliesbehang aan op de muur met een behangroller.

Vliesbehang Behangen: 6 Tips en Stappenplan

Vliesbehang is een populaire keuze geworden voor wandafwerking vanwege zijn eenvoudige installatie en duurzaamheid.

Of je nu een beginner bent of een ervaren doe-het-zelver, vliesbehang behangen is een haalbare taak met de juiste techniek en voorbereiding.

In deze blog delen we handige tips en een stap-voor-stap stappenplan om je te helpen bij het behangen van vliesbehang en het bereiken van een perfecte afwerking.

Wil je met sterk vliesbehang laten behangen? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Stap 1: Voorbereiding van een Oneffen Muur

Zorg ervoor dat de muur schoon, droog en glad is voordat je begint met behangen.

Verwijder eventuele oude renovlies behangresten, vul gaten en scheuren indien nodig en schuur de muur lichtjes om eventuele ruwheid te verwijderen.

Krijg je niet alles weg? Dan kun je stucwerk laten schuren met een machine. Ons team gebruikt deze altijd en wij garanderen je dan ook, dat alle behangresten weg zullen zijn.

Stap 2: Snijden van Vliesbehang

Meet de hoogte van de muur en knip het vliesbehang op maat met een paar centimeter extra aan de boven- en onderkant om te zorgen voor een goede pasvorm.

Stap 3: Voorbereiding van de Behang Lijm

Breng behanglijm aan op de muur met een roller of een kwast. Zorg ervoor dat je de lijm gelijkmatig en royaal aanbrengt, vooral langs de randen en in de hoeken.

Stap 4: Behangen van het Vliesbehang

Plaats het gesneden stuk vliesbehang tegen de muur en druk het voorzichtig aan met een behangborstel of een zachte doek.

Werk van boven naar beneden en vanuit het midden naar de zijkanten om luchtbellen te verwijderen en een gladde afwerking te creëren.

Stap 5: Afwerking van Vlies Behang

Snijd eventuele overtollige randen van het vliesbehang af met een scherp mes en druk de randen goed aan met een behangroller.

Controleer of het vliesbehang goed is uitgelijnd en laat het vervolgens drogen volgens de instructies van de fabrikant.

Lees ook: Vliesbehang Kopen: het Kiezen van het Juiste Type

Stap 6: Opruimen van de Troep

Ruim alle gebruikte materialen op en geniet van je prachtig behangen muur!

Behangen met Vliesbehang kun je Leren

Het behangen van vliesbehang is een eenvoudige en bevredigende klus die je interieur een frisse nieuwe uitstraling kan geven.

Volg de bovenstaande tips en het stappenplan om een perfect resultaat te bereiken en te genieten van je prachtig behangen muur voor vele jaren.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven